Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@17:31:19 GMT

محکی دیگر به سبک محاکات

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۵۰۱۱

محکی دیگر به سبک محاکات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، واقعیت این است که سیر برنامه سازی به مدد اسپانسرها و چهره ها جز نمایش صورت ها و دکورها و حاشیه ها در ٩٩ درصد اوقات معنای دیگری برای ساختن و پرداختن ندارد و دلیل اصلی دلزدگی مردم از صدا و سیما همین است.

در این میان به ناگاه با اتفاق هایی روبرو می شویم که اهمیت حرف در آن ها بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل برنامه ای به اسم محاکات که در نوروز ١٤٠٠ از شبکه دو سیما به تهیه کنندگی جواد فرحانی و  سوژه پردازی و کارگردانی مریم نوابی نژاد و اجرای منصور ضابطیان پخش شد.

این برنامه چارچوب برنامه های نوروزی معمول را در هم شکست. نیامده بود که مردم را به صرف نوروز بخنداند که در مواردی اینچنین با توجه به شرایط کرونایی و اقتصادی جامعه با واکنش متضاد مردم روبرو بشوند که ای بابا چقدر دلتان خوش است!

در عین حال نیامده بود یکسره و بی ریشه به صرف مه آلود کردن فضا، از غم بگوید مثل اتفاقی که احسان علیخانی در برنامه هایش رقم می زند و دیگر به دل نمی نشیند چون به جای رنج واقعی مردم بیشتر به شوآف نزدیک شده است.

این برنامه حدش را بلد بود ، غم و شادی را به یک اندازه می دانست و می گذاشت کسانی که روزگاری در ذهن مردم بوده اند با حقیقت بی نقاب شان حرف بزنند.

مریم نوابی نژاد کارگردان این برنامه  به یادمان آورد که لزوما آدم هایی که جلوی دوربین می خندند ، مثل نصرالله رادش حالشان خوب نیست، نشان داد به جای سواد مجازی کتاب بخوانیم چون اکثر شعرهایی که از حسین پناهی می خوانیم و به دیگران ارجاع می دهیم به گفته ی دخترش منتسب به او نیست. نشان داد به صرف بچه ی کارگردان بودن مثل رضا داوودنژاد خوشبخت نمی توان شد چون زندگی غافلگیری های خودش را دارد. از اتفاق عجیب مثل جابه جایی برادران خمسه با حضور یکی از آن ها حرف زد و حس پذیرش که مادری وقتی بعد از ٣٤ سال می فهمد فرزندش با دیگری جابه جا شده، به جنگ با سرنوشت نمی رود و می گوید خدا را شکر که یک پسر دیگر به خانواده ام اضافه شد و در نهایت از رنج بچه های آسمان گفت.

اکثریت غالب این داستان ها خیلی حرف ها برای گفتن داشتند حتی قصه ی پدری کردن اسدالله یکتا برای بچه هایش! تا به ما نشان بدهد پدر خوب بودن به هیکل و ثروت و کتک زدن نیست و عشق ربطی به ظاهر آدم ها ندارد.

با وجود این که برخی از این این داستان ها ، برای فضای نوروز تلخ بود اما به دل مردم نشست چون خود واقعی آدم ها روبروی دوربین نشستند و نخواستند ب زور بخندند یا گریه کنند.

همه چیز در این برنامه به اندازه بود، داورها درست انتخاب شده بودند، گاهی مجری وسط اندوهی به شوخی می زد تا برنامه ماه عسل نشود و البته انتخاب منصور ضابطیان هم  به نسبت هوشمندانه بود.

محاکات برای تلویزیون تجربه ی موفقی ست به شرطی که قدر اندیشه را بداند. بارها به مدیرانش ثابت شده به صرف دکور بزرگ و مجری چهره و هیاهو و به تازگی حتی حرکات موزون تار مویی نمی شود به عاطفه و شعور مردم چنگ زد مگر راه و رسم آن ها را بلد باشی.

و کاش بشود به برنامه سازان صاحب اندیشه که هیاهو بلد نیستند، رندی نمی دانند و به خصوص گاهی بعنوان یک زن مجالی برای گفتن می یابند اما محکم و ارزنده برنامه می سازند ، بها داد، دستشان را باز گذاشت و حفظ شان کرد تا جای خالی حقیقت زندگی آدم ها در رسانه حفظ شود.

۵۸۵۸

کد خبر 1501920

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون برنامه های تلویزیونی شبکه دو سیما آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری حجت الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت (صبح امروز، ۱۸ اردیبهشت ماه) در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام خداداده، دهه کرامت را یکی از مهمترین و جریان آفرین ترین مناسکی دانست که در اقصی نقاط کشور دنبال می‌شود؛ گفت: شاید بتوان گفت دهه کرامت بعد از ماه‌های محرم و صفر و برخی از مناسبت‌های ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین جریانات فرهنگی کشور محسوب می‌شود که در همه محلات، مساجد و هیئات مذهبی برنامه‌های ویژه ای به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و ولادت امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

مراسم ویژه در بقاع متبرکه و امامزادگان و مساجد

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به وجود ۸۰ هزار مسجد و هفت هزار بقعه متبرکه در کشور که محل نور، تجمع مردم و هویت منطقه و شهرها هستند، افزود: در این دهه در بقاع متبرکه و امامزادگان مساجد مراسم‌های ویژه و تجلیل از این مکان‌های مقدس (امامزادگان) صورت می‌گیرد.

توجه ویژه به خانواده در دهه کرامت

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت افزود: اگر حجم بزرگ برنامه‌ها و جریان آفرینی این ایام با برنامه ریزی و دقت لازم صورت گیرد، می‌تواند در فرهنگ عمومی تأثیرگذاری بسیاری داشته باشد؛ ضمن اینکه تلاش شده است در این ایام به موضوع «خانواده» از سوی دستگاه‌ها و متولیان فرهنگی اهتمام ویژه ای صورت گیرد چرا که این دهه بهترین زمان برای ارائه مفهوم خواهری، دختری، برادری، مادر و پدر بودن است و لازم است، خانواده‌ها نسبت به مناسبت‌های این ایام اهتمام داشته باشند.
وی ادامه داد: این موضوع مهم است که بدانیم احمد بن موسی (ع) چه رابطه عاطفی با برادرشان داشتند تا ما با الگوبرداری از این بزرگوار محبت خود را نسبت به برادر بیشتر کنیم و چه روزی بهتر از روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) برای نشان دادن ارادت خود نسبت به برادر؛ از این رو ضرورت دارد که جامعه اسلامی نسبت به این روزها بازآفرینی، مرور و بازشناسی داشته باشند و این الگوها به جامعه ما معرفی شود.

حجت الاسلام خداداده با اشاره به عنوان شعار امسال دهه کرامت در سال ۱۴۰۳ با عنوان «با شما سربلندیم» برگرفته از روایتی از امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای هر روز این دهه نیز عنوانی را انتخاب کرده است، تا بتوانیم در سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) جایگاه ایشان را معرفی کنیم، زیرا کریمه اهل بیت (ع) هجرت‌شان به قم علاوه بر دیدار با برادر یک هجرت سیاسی و احیای شریعت و مبارزه سیاسی تلقی می‌شد.

وی با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه (س) گفت: ایشان احیاگر دین، عالمه دینی، مفسره و شخصیتی بودند که وجود نورانی شأن در کشور ما آثار تمدنی داشته است.

وی با اشاره به اینکه تمدن غرب به دنبال وارد کردن روزهایی به عنوان روز دختر، روز عشق و روز زن برگرفته از فرهنگ خودشان در کشور ما است، افزود: دهه کرامت بهترین فرصت برای اصلاح نظام مهندسی فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود.

۴۰ نهاد دینی و اجتماعی عضو دهه کرامت

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۴۰ نهاد دینی و اجتماعی عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: همه اعتاب مقدسه و دستگاه‌های فرهنگی در یک اتاق عملیات تمام عیار برای عملیات بزرگ فرهنگی در دهه کرامت برنامه ریزی کردند، تا سرور و نشاط و بعد معنوی زیبایی‌های این ایام در عرصه فرهنگی مورد توجه قرار گیرد، چرا که برخی ما را متهم می‌کنند، مجالس عزا در جامعه رونق دارد و با شکوه برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت می‌تواند ضمن بار معنوی در جامعه نشاط و سرور هم به همراه داشته باشد.

تدارک بیش از ۱۲۰ هزار عنوان برنامه در سراسر کشور

وی از تدارک بیش از ۱۲۰ هزار عنوان برنامه فرهنگی، علمی، ورزشی و خدماتی همزمان با ایام دهه کرامت در سراسر کشور خبر داد و افزود: آئین آغاز جشن‌های دهه کرامت صبح روز ۲۰ اردیبهشت در آستان حضرت فاطمه معصومه (س) با سخنرانی حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری آغاز می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از تدارک ۳۶۰ عنوان برنامه از سوی آستان مقدسه کریمه اهل بیت (ع) خبر داد و گفت: پنجمین کنگره بین المللی امام رضا (ع) ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت با حضور شخصیت‌های علمی، بین المللی و دینی در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

اجتماعات چندهزارنفری دخترانه

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت از برگزاری جشن‌های بین المللی کاروان‌های زیر سایه خورشید در دو هزار نقطه ایران و جهان با حضور خادمان رضوی خبر داد و گفت: جشن تکلیف دختران و اجتماع دخترانه در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و ۲۰۰ نقطه کشور به صورت همزمان به صورت همزمان برگزار می‌شود؛ ضمن اینکه اجتماع بهترین دختر دنیا و نیز اجتماع پنج هزار نفری دانشجویان دختر در شهرهای مختلف برپا می‌شود.

وی از اجتماع دو هزار خادم افتخاری آستان حضرت شاهچراغ (ع) در روز ششم ذی القعده (روز بزرگداشت آن حضرت (ع)) خبر داد و تصریح کرد: تقدیر از خادمان پیشکسوت و برگزاری مراسم یادمان برای شهدای حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) از جمله برنامه‌های روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) است.

حجت الاسلام خداداده در ادامه از برگزاری جشن سه هزار نفری دختران در آستان حضرت عبدالعظیم (ع) خبر داد و تصریح کرد: در مسجد مقدس جمکران نیز با توجه به حضور میلیونی مردم امکان اسکان و نیز برنامه‌های محتوایی تدارک دیده شده است.

وی تصریح کرد: امسال تمرکز ویژه برنامه‌های دهه کرامت بر موضوع خانواده است و تلاش داریم نگاه تمدنی به این موضوع در ایام دهه کرامت داشته باشیم زیرا ما شرافت و عزت خودمان را مدیون اهل بیت (ع) می‌دانیم.

کد خبر 6099648

دیگر خبرها

  • برگزاری یک هزار برنامه به مناسبت دهه کرامت در اصفهان
  • دور دوم انتخابات مجلس، به روایت رادیو گفت وگو
  • رقص حامد آهنگی با آهنگ عربی مقابل مردم
  • نماینده قوی، پشتوانه مردمی می‌خواهد
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • برگزاری دادگاه‌های علنی بر خط در دادگستری استان کرمانشاه